Prosjektet

En dronning verdig
Kong Håkon den 5. Magnusson valgte kloke og kunnskapsrike Eufemia til sin dronning. 700 år senere valgte Oslo å gi hennes navn til sin nye paradegate. Boligbygget vårt er oppkalt etter dronningen, som gjorde mye godt for byen og landet. På 1300-tallet bidro kongeparet til at handel og kultur blomstret i Bjørvika som var datidens sentrum i Oslo. Navnet Eufemias Hage speiler også byggets frodige byhage og takterrasse.

Fra Dronning Eufemia til dagens Bjørvika

Bjørvika er i dag det største urbane utviklingsprosjektet i Norge, men området har også dype historiske røtter. Utbyggingen omfatter nye boliger, kontorer, handel og kulturinstitusjoner. Se video over utviklingen her:
 

kveld-eufemias-hage-lys-illustrasjon-bjørvika-oversikt

Arkitekturen

Eufemias Hage får boliger av høy kvalitet, bygget av selskapet bak Barcode (Oslo S Utvikling). Mot Dronning Eufemias gate møter kvartalet oss med et mørkt, stramt og verdig uttrykk. Mot byhagen og fjorden er det åpent, lyst og livlig. Spennende butikker og serveringssteder åpner seg mot gatene, og over kommer leiligheter med varierte balkonger og vinduer som vil gi mye lys.

3673_77910c801c8a859.jpg (1)

Byhage og takterrasse

Eufemias Hage bygges som en hestesko rundt en skjermet og frodig byhage. Byhagen vil ha varierte vekster, gode sitteplasser og et spennende lekelandskap. Løvtrær demper solen, og gjør hagen til et intimt uterom, og et godt sted å se på fra leilighetene.

Beboerne får også en fantastisk, felles takterrasse med panoramautsikt, sol fra morgen til kveld, og utsikt mot byen og fjorden. Terrassen får private soner som man kan trekke seg tilbake til. Her blir det lekesone for de minste, soldekk, små utestuer for familier eller vennegjenger, og kjøkkenhage med utekjøkken.