Prosjektet

En dronning verdig
Kong Håkon den 5. Magnusson valgte kloke og kunnskapsrike Eufemia til sin dronning. 700 år senere valgte Oslo å gi hennes navn til sin nye paradegate. Boligbygget vårt er oppkalt etter dronningen, som gjorde mye godt for byen og landet. På 1300-tallet bidro kongeparet til at handel og kultur blomstret i Bjørvika som var datidens sentrum i Oslo.

Eufemias Hage får boliger av høy kvalitet, bygget av selskapet bak Barcode (Oslo S Utvikling). Navnet Eufemias Hage speiler kombinasjonen av perfekt beliggenhet ved Dronning Eufemias gate og frodige hager.

Fra Dronning Eufemia til dagens Bjørvika

Bjørvika er i dag det største urbane utviklingsprosjektet i Norge, men området har også dype historiske røtter. Utbyggingen omfatter nye boliger, kontorer, handel og kulturinstitusjoner. Se video over utviklingen her:
 

kveld-eufemias-hage-lys-illustrasjon-bjørvika-oversikt

Mørkt og stramt, lyst og livlig

Barcode har blitt symbolet på det moderne Oslo, og på førsteklasses arkitektur. Eufemias Hage rager ikke like høyt som sin berømte nabo i meter, men de arkitektoniske ambisjonene er like høye.

Mot paradegaten Dronning Eufemias gate møter kvartalet oss med et mørkt, stramt og verdig uttrykk. Mot byhagen og fjorden er det åpent, lyst og livlig. Spennende butikker og serveringssteder åpner seg mot gatene, og over kommer leiligheter med varierte balkonger og vinduer. De vil gi mye lys på innsiden, og mye glede på utsiden.