Bjørvika

Byliv på sitt beste
Gresset er ikke alltid grønnere på den andre siden av gjerdet. Men ser du verden fra kontorene og boligene i Barcode, vil du snart oppleve at gresset er grønnere på den andre siden av Dronning Eufemias gate.

Her kommer Eufemias Hage, en grønn, urban oase. Boligkvartalet bygges som en hestesko rundt en skjermet og frodig byhage, og får en fantastisk, felles takterrasse med 360 graders utsikt mot Barcode, byen og fjorden.

Mer sentralt kan du ikke bo

Eufemias Hage er det første boligkvartalet mellom Barcode og fjorden, i hjertet av Bjørvika. Kvartalet ligger mellom Dronning Eufemias gate, med yrende byliv og kollektivforbindelser til hele byen, og Operagata, som blir en lokalgate med mindre trafikk.

Med trikk rett utenfor og Oslo Sentralstasjon et steinkast unna er det enkelt å reise, uansett hvor du skal. Og når du kommer hjem igjen, er fjorden, Havnepromenaden, Ekebergparken og sjøbadet på Sørenga en del av ditt nærmiljø. Mer sentralt kan du ikke bo.

Bjørvika digitalmuseum christiania gammelt før nå historie hester vogn handel brygge

Det var i Bjørvika det startet

Her ble Oslo født, for 1000 år siden. Her, hvor Akerselva og Alnaelva renner ut i fjorden, levde handelsfolk, håndverkere og sjøfolk tett. Her var veien kort mellom bolig, arbeid og fest, og nye impulser fra fjerne strøk spredte seg fort når skip anløp. Arkeologiske funn under Eufemias Hage forteller historien om et viktig knutepunkt og yrende handelssted.

Nå formes Bjørvika på nytt, og gir rammer for moderne byliv, ikke helt ulikt det gamle. Her skal noen tusen heldige byfolk bo, arbeide og nyte. De skal skrive en helt ny historie, på stedet som ble valgt av dem som fikk velge bosted aller først. Beboerne i Eufemias Hage blir med fra første kapittel.

eufemias hage urbant kveld barcode bjørvika

Byliv på sitt beste

Liker du byen, liker du Bjørvika. Selv om bydelen er uferdig, har den en magnetisk kraft som tiltrekker urbane og fremtidsrettede bedrifter, attraksjoner og beboere. Kort vei til arbeidsplasser, barnehager og kollektivtrafikk gir mer tid til å nyte livet og alt byen har å by på. Og snart finnes alt her. Bjørvika får nok butikker til at du kan kjøpe alt du trenger, nok spisesteder til at du alltid vil finne nye smaker, og nok servicetjenester til at du får all den hjelpen du ønsker deg i hverdagen. Og skulle du ønske mer, er hele Oslo sentrum bare noen få sykkelminutter unna.

Fra bypuls til hvilepuls

I Eufemias Hage kan du velge mellom bypuls og hvilepuls. Her blir det enkelt å logge av og nyte livet. Veien er kort, enten du vil søke ut med kajakk og sykkel, eller vil søke inn med bøker og kunst. I Bjørvika finner du alt mellom himmel og fjord. Kaffe i byhagen, vennekveld på takterrassen, matopplevelser i Barcode, bading på Sørenga, vandring langs Havnepromenaden, tur i Ekebergparken, piknik i Middelalderparken, avkobling i landets beste kulturbygg – alt er i nærheten.

brygge, sørenga, bade, oslofjorden, oslo, fjord, by, sentralt, sommer